[The Green Capsule Project.]

Η βιωσιμότητα δεν αφορά μόνο τον σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον αλλά και τον σεβασμό απέναντι στην κοινωνία! Οι αλλαγές έρχονται από την Gen Z, μια γενιά που θέλει να παλέψει για ένα καλύτερο μέλλον! Ξεκινάμε και δίνουμε το push για κάνεις την αλλαγή σήμερα.

Choose Change.

[No Planet. No Sneakers.]

εκατομμύρια τόνοι υφασμάτων σε Αμερική και Ευρώπη καταλήγουν στα σκουπίδια

δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού χρησιμοποιούνται ετησίως στην βιομηχανία ρούχων

εκατομμύρια τόνοι μη ανανεώσιμων πηγών καταναλώνονται κάθε χρόνο για τις ανάγκες της βιομηχανίας ρούχων

Πώς ξεχωρίζω τα βιώσιμα προϊόντα.

Τα Ρούχα και παπούτσια που φέρουν το BADGE βιωσιμότητας στο Sneaker10.gr όσο και στα φυσικά μας καταστήματα είναι φτιαγμένα κατά τουλάχιστον από 55% βιώσιμα υλικά!

Nike Move to Zero

A race we can win.

Τo MOVE TO ZERO είναι το ταξίδι της Nike προς την επίτευξη μηδενικών εκπομπών άνθρακα και αποβλήτων, με σκοπό την προστασία του μέλλοντος του αθλητισμού. Έχουν γίνει σημαντικά βήματα στον τρόπο προμήθειας, διεργασίας και κατασκευής των υλικών της ενώ τα προϊόντα που φέρουν την ετικέτα “Βιώσιμα Υλικά” είναι φτιαγμένα από τουλάχιστον 55% ανακυκλωμένα υλικά. Τα παπούτσια που φέρουν την ίδια ετικέτα είναι είναι φτιαγμένα με τουλάχιστον 20% ανακυκλωμένα υλικά ως προς το βάρος τους.

nike move to zero

Nike Vapormax

FLYKNIT

Υλικό φτιαγμένο από δυνατά - ελαφριά νήματα

FLYLEATHER

50% ίνες δέρματος 40% ελαφρύτερο και 400% πιο ανθεκτικό από το φυσικό δέρμα

NIKE GRIND

Δημιουργείται από υπολείμματα της διαδικασίας κατασκευής και ανακυκλωμένα παπούτσια

The-Green-Capsule-Logo

Icons make Vegan.

Η στρατηγική της adidas για βιωσιμότητα στοχεύει στην αξιοποίηση των πλαστικών απορριμμάτων για τη δημιουργία νέων υλικών, προκαλώντας τα καθιερωμένα με νέες επαναστατικές καινοτομίες. Δέσμευση της adidas είναι να κατασκευάσει μέσα στο επόμενο έτος συνολικά ένα εκατομμύριο ζευγάρια παπούτσια μετατρέποντας τα θαλάσσια πλαστικά απορρίμματα σε νήμα για την πλέξη των παπουτσιών.

adidas-Classics

adidas Classics Sustainable

PRIME GREEN

Σειρά από ανακυκλωμένα υλικά υψηλών επιδόσεων.

VEGAN

Εναλλακτικά συστατικά ή υλικά μη ζωικής προέλευσης.

PRIME BLUE

Ανακυκλωμένο υλικό υψηλών επιδόσεων από Parley Ocean Plastic.

Reebok Suistanable

Forever Better.

Για την Puma, η βιωσιμότητα δεν αφορά μόνο τα προϊόντα αλλά και τον ίδιο τον τρόπο συνεργασίας μέσα στην εταιρία. Έχουν ήδη τεθεί 10 βιώσιμοι στόχοι για την εταιρία έως το 2025, ή αλλιώς όπως ονομάζονται “10FOR25”. Με τους στόχους αυτούς δεσμεύονται να βελτιωθούν και να αλλάξουν προς το καλύτερο την διαχείριση των πρώτων υλών.

puma logo

Puma sustainability

Reebok Suistanable

ReeGrow.

Sustainability is part of the “Be More Human” philosophy of Reebok. At Reebok, they're constructing a brand new reality. Reebok has always been a pioneer in corporate social responsibility. For this matter, the “Reebok Future” team was founded not only to deal with the evolution of products but also how they are made.

reebok logo

Reebok sustainability

The-Green-Capsule-Logo

Made of waste.

Στα νέα jeans Levi’s θα υπάρχει και μέρος από παλιά Levis καθώς είναι μερικώς κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα τζιν. Θα είναι επίσης πλήρως κυκλικής οικονομίας προιόντα καθώς όταν τελικά φθαρούν, μπορούν να ανακυκλωθούν ξανά σε νέο υλικό για νέα jeans, χρησιμοποιώντας την ίδια καινοτόμο τεχνολογία. Χρησιμοποιώντας Η τεχνολογία αυτή ανακατασκευάζει το βαμβάκι με διαφορετικό τρόπο, διαλύοντάς το και στη συνέχεια αναγκάζοντας το υλικό που μοιάζει με πολτό μέσω μικροσκοπικών ακροφυσίων να σχηματίσει υψηλότερης ποιότητας, μακρύτερες ίνες.

adidas-Classics

bci cotton

WATER>LESS

Ύφασμα κατασκευασμένο εν μέρει από ανακυκλωμένο βαμβάκι, το αποτύπωμα νερού. 

WELLTHREAD

Πλήρως κυκλικής οικονομίας προιόντα  που ανακυκλώνεται όταν φθαρεί.

BCI

Better Cotton, καλύτερο για τους ανθρώπους και το περιβάλλον.

Ιn every day.

Η 24Bottles είναι ένα ιταλικό brand που γεννήθηκε το 2013 με σκοπό την αποφόρτιση του πλανήτη από πλαστικά μπουκάλια μίας χρήσης, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα προσεκτικά σχεδιασμένων, υψηλής ποιότητας, εύχρηστων, βιώσιμων μπουκαλιών από ανοξείδωτο ατσάλι 18/8 και χωρίς BPA για καθημερινή χρήση.

24-bottles-logo

DFNS logo

Get messy. Play hard. Live ready.

Η DFNS έχει αποστολή να δημιουργήσει τα καλύτερα και βιώσιμα προϊόντα καθαριότητας ρούχων και παπουτσιών στον κόσμο, για να μπορείς να κάνεις αυτό που αγαπάς ενώ παράλληλα σώζεις τον πλανήτη! Τα προϊόντα έχουν ως βάση το νερό και είναι απαλλαγμένα από φθοράνθρακες που τα καθιστούν ασφαλή για εσένα, τα ρούχα και τα παπούτσια σου και το περιβάλλον.

Άνοιξε το 1ο SUSTAINABLE Sneaker Κατάστημα στο ΧΑΛΑΝΔΡΙ!

Το πρώτο κατάστημα Sneaker10 στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε από 100% βιώσιμα υλικά είναι γεγονός!

Marketplace Title 1
Marketplace Title 2
Marketplace Text 1
Marketplace Text 2